Menu

De procedure

Alle stappen

De procedure bij het Grondwettelijk Hof

1.

De advocaten van het Progress Lawyers Network dienden op 13 mei een sterk verzoekschrift van wel 250 pagina’s in bij het Grondwettelijk Hof.

2.

Daarop gaat de Vlaamse Regering antwoorden (via een Memorie van antwoord), waarna onze coalitie opnieuw mag reageren. Ongeveer een jaar na het neerleggen van het verzoekschrift organiseert het Hof een zitting om alle betrokken partijen aan het woord te laten. Hier zal jullie aanwezigheid super belangrijk zijn.

Via Instagram, Facebook en onze nieuwsbrief houden wij je op de hoogte. Doe mee.

3.

Ongeveer 1,5 jaar na indiening verwachten we een arrest van het Grondwettelijk Hof. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het Grondwettelijk Hof deze regelgeving vernietigt. Een uitspraak van het Grondwettelijk Hof is definitief. Een vernietiging wil zeggen dat de regel afgeschaft wordt. 

4.

Maar er is wel een addertje onder het gras. Na een vernietiging, kan de regering ervoor kiezen om de regelgeving opnieuw in te voeren met kleine aanpassingen. Een luide publieke tegenstand tegen verhoogt de kans dat er op lange termijn geen gelijkaardige voorrangsregels meer komen. Daarom is jullie steun enorm belangrijk!

Help ons

1.

Doneer vrijblijvend
een centje.

Vanaf €40 krijg je een fiscaal attest. Doneer nu!

2.

Blijf op de hoogte van onze volgende stappen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram en Facebook.

3.

Heb je nog een minuutje? Vertel mee ons verhaal.

Druk onze poster af en deel als de bliksem onze pagina met je vrienden, familie, school, werk, … en op je sociale media.

Kinderopvang: een recht, geen privilege.