Menu

Een getuigenis van Maud Blondé

Maud Blondé is een beleidsmedewerker bij Centrum kinderzorg en gezinsondersteuning (CKG) Kapoentje in Oostende.

D’n Opvang is een sociaal-inclusieve kinderopvang in Oostende. Wij zijn als eerste gestart met het opleiden van kwetsbare ouders tot begeleider in de kinderopvang, wat later is uitgerold in Vlaanderen via het kinderarmoedefonds en ESF. Wij geloven er sterk in dat elk kind en zijn gezin recht heeft op kwalitatieve kinderopvang. We zetten in op het bereiken van een sociale mix aan gezinnen die onze stad reflecteert. 

Wij ontvangen geen trap 3 subsidies, dus vallen onder de nieuwe regels. Onze opvang bestaat voor 50% uit voorrangsgroepen, waarvan 30-40% kwetsbare groepen. De helft van onze ouders, waarvan een heel groot stuk wel degelijk werkt of opleiding volgt, voldoet niet aan de nieuwe voorrangsregels van 4/5e op gezinsniveau. Onze ervaring is namelijk dat heel wat mensen onvoorspelbare werksituaties hebben (interimcontracten, seizoensarbeid, korte periodes van werkloosheid…). Er is bovendien steeds een groep kinderen in onze opvang die zijn doorverwezen door het aanverwant CKG, Huis van het Kind, CIG (Centrum Integrale Gezinszorg)… Enkele kinderen zijn bij ons in het kader van veiligheidsplanning vanuit een gemandateerde voorziening of jeugdrechtbank. Als we al deze kinderen optellen, komen we ruimschoots boven 10% uit.

Getuigenissen

Een getuigenis van Maud Blondé D'n Opvang is een sociaal-inclusieve kinderopvang in Oostende. Wij zijn als eerste gestart met het opleiden van kwetsbare ouders tot begeleider in de kinderopvang, wat later is uitgerold in Vlaanderen via het kinderarmoedefonds en ESF.

Getuigenissen

Een getuigenis van Yinka Kuitenbrouwer Sinds vorige week weten we dat we voor ons aanstaande kind opvang hebben. Geen zorgen meer voor de opvang. Zo fijn! Het blijft een dubbel gevoel: opluchting omdat we opvang hebben, maar met een bang hartje over wat we ons kind én de begeleiders aandoen…

Getuigenissen

Een getuigenis van Femke Heirman Zwanger worden, kinderen krijgen. Het is niet voor iedereen weggelegd en zeker niet voor een persoon met een handicap. ‘Hoe gaan we om met de kinderw